zondag, november 22, 2020

Opbouwen

Nu er meer dan een maand door de vaklui is gewerkt, worden er grote stappen gemaakt. Inmiddels zijn we zover dat het slopen verleden tijd is en we weer aan het opbouwen zijn. Dat betekent minder troep en het vooruitzicht van resultaat op korte termijn.

De afvoer is inmiddels helemaal op norm. De betonplaten voor het huis moesten hiervoor verwijderd worden en deze zijn vervangen door grind. Binnen is ook veel veranderd. De oude tegelvloeren in de keuken en de hal zijn verwijderd met de sloophamer en daarna zijn sleuven in het beton gemaakt voor kabels en leidingen. Deze zijn inmiddels weer dicht en het geheel is toegedekt met een frisse betonlaag op een bedje van scherpzand, afgemaakt met een tegeltje van Travertin. Hetzelfde geldt voor de kamer, waar een zandbodem was.

De twee grote slaapkamers in het woonhuis zijn deels voorzien van gipswanden, welke door Yvonne voor het grootse deel alweer zijn geverfd. De muren in de hal en de keuken zijn gerestaureerd en klaar om geverfd te worden, maar daar moet nog ruimte voor gevonden worden in de planning. In de keuken en de kamer zijn verder de natuurstenen muren gevoegd en zelf heb ik gipswanden geplaatst als achterwand voor de keukenkasten.

Omdat er de afgelopen maand teveel is gebeurd om in één verhaal te gieten, doe ik het even in etappes. Vandaag de foto's van het plaatsen van het microstation en het aanbrengen van de nieuwe grindlaag. Over enkele dagen volgen dan de werkzaamheden binnen op de begane grond en op de etage.










Geen opmerkingen: